• VB en AVD allebei in 1x gehaald, marc bedankt!

  by Mitchel
 • In 1x mijn scooter rijbewijs gehaald, heerlijk nooit meer fietsen! How2learn2drive bedankt.

  by

Gratis proefles!

Motor rijbewijs

Bent u er nog niet helemaal zeker van of motorrijden wat voor u is? Dan zit u bij ons goed. Wij bieden namelijk een proefles aan, en op deze manier kunt u in de praktijk kijken of motorrijden wat voor u is. Interesse gekregen? Meld u dan snel aan voor een proefles! Dit kan onder aan.

Iedereen kan bij ons de motorrijopleiding volgen, zelfs als u nog niet in het bezit bent van uw autorijbewijs. Tegenwoordig mag u rijles nemen vanaf 17 jaar. U wordt echter toegelaten tot het praktijkexamen als u de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt.

Ja, u moet bij het praktijkexamen verkeersdeelneming een geldig theoriecertificaat A aan de examinator tonen. U mag wel met een geldig rijbewijs B alvast met de praktijklessen starten en zelfs afrijden voor de bijzondere verrichtingen. Als u het gefaseerde traject volgt middels A1, A2 naar A-onbeperkt. In dat geval doet u alleen theorie-examen voor A1.

Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Hier is pas een wijs antwoord op te geven zodra de instructeur met u heeft gereden. Hiervoor adviseren wij, ongeacht of u eerder op een motor heeft gereden, een proefles te doen. U krijgt dan een privéles waarbij de instructeur op ons van de openbare weg afgesloten oefenterrein de les met u begint. Deze proefles duurt 1 uur en indien nodig spreekt u daarna nog een individuele les af, of u kiest losse praktijklessen, één van onze pakketten.

Nieuw is dat er tegenwoordig drie verschillende categorieën motorrijbewijzen zijn: A1, A2 en A. Het type rijbewijs dat u kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor, u leeftijd en ervaring.
A1 is voor de lichtste motor. Vanaf 18 jaar mag je hiervoor examen doen (vanaf 17 jaar praktijkles). U moet dan zowel een theorie- als praktijkexamen afleggen.
Het praktijkexamen bestaat uit een onderdeel voertuigbeheersing en een onderdeel verkeersdeelneming.

A2 is voor de middelzware motor. Vanaf 20 jaar mag u hiervoor praktijkexamen doen, mits u minstens 2 jaar rijbewijs A1 heeft. Directe instroom in A2 is mogelijk sinds 31 dec. 2013.

A (onbeperkt) is voor de zware motor. Vanaf 22 jaar mag je hiervoor praktijkexamen doen, mits u minstens 2 jaar rijbewijs A2 hebt. Heeft u geen rijbewijs A2? Dan moet u minstens 24 jaar zijn. U moet dan een theorie- en praktijkexamen doen. Het praktijkexamen bestaat in dat geval uit een examen voertuigbeheersing en een examen verkeersdeelneming.

24 jaar of ouder?

Dan kunt u direct opgaan voor rijbewijs A. U hoeft niet eerst A1 en A2 te halen.

A1
– Theorie- en praktijkexamens(AVB & AVD) vanaf 18 jaar. Vanaf 17 jaar mag rijles worden gevolgd.

A2
– Theorie- en praktijkexamens(AVB & AVD) vanaf 20 jaar.
– Alleen een praktijkexamen verkeersdeelneming vanaf 20 jaar en mits 2 jaar in bezit van A1.

A
– Theorie- en praktijkexamens(AVB & AVD) vanaf 24 jaar.
– Alleen een praktijkexamen verkeersdeelneming vanaf 22 jaar en mits 2 jaar in bezit van A2.

* AVB = Voertuig beheersing
* AVD = Verkeer deelnemen

 • Vaste instructeur.
 • Geen taxi, dus geen andere leerlingen ophalen of terug brengen.
 • Geen wachtlijsten.
 • Geen tussentijdse verhoging van lesgeld en examen.
 • Geen inschrijfgeld of administratiekosten.
 • Service, kwaliteit en persoonlijke aandacht.
 • Helmen, Jassen en Handschoenen ter beschikking.
Scooter rijbewijs

Scooter rijbewijs

Scooter rijbewijs halen? Dat is zeker mogelijk bij ons wij lessen met mooie Piaggio scooters dit maakt het lessen al veel leuker. Je krijgt persoonlijke aandacht en bent geen nummer. Klinkt dit nu al goed voor jou? Neem dan een kijkje op onze scooterpagina!

Meer informatie, klik hier!
Motor rijbewijs

Motor rijbewijs

Super gaaf je motor rijbewijs halen. Met de motor bent u de baas in het verkeer maar u moet hem wel weten te beheersen en dat leren wij u! U krijgt persoonlijke aandacht en we zullen stap voor stap ervoor zorgen dat u de motor leert te beheersen en op deze manier kunt u uw rijbewijs halen. Neem voor meer informatie een kijkje op onze motorpagina! laudantium.

Meer informatie, klik hier!
Auto rijbewijs

Auto rijbewijs

Bij ons jou Autorijbewijs halen dat is zeker mogelijk! We zorgen ervoor dat je een vaste instructeur krijg op deze manier heb je elke les de zelfde instructeur. Neem een kijkje op de Auto pagina voor meer informatie.

Meer informatie, klik hier!